Personporträtt: Erik Saltermark, iBiz nya Konsultchef

Från lugna fiskevatten till en dynamisk vardag som iBiz nya Konsultchef! Säg hej till Erik Saltermark, kollegan med den orubbligt positiva inställningen om att allt går att lösa.

Sedan 4 år tillbaka arbetar Erik på iBiz Oslokontor där han först blev anställd som lösningsarkitekt. Därefter har utvecklingen varit konstant och han har kombinerat sin konsultroll med nya uppdrag som både kontorsansvarig i Oslo och teamchef. Sedan augusti 2021 har han dock antagit sin hittills största utmaning då han numer titulerar sig som Konsultchef för affärsområdet Consulting Services (med kontor i Oslo, Stockholm, Karlstad, Gävle & Göteborg).

Han går en hektisk höst till mötes men hittar balansen i familjen, naturen, tidiga fisketurer och lite gaming när tillfälle ges. Erik, vi ser fram emot att lära känna dig mer!

Vägen in på iBiz

Att hitta någon med större erfarenhet av systemintegration är inte lätt då Erik har arbetat inom området sedan han tog sin examen vid Østfold University år 1998. Första steget ut i arbetslivet gick genom ett mindre bolag som var specialiserade på just integration och sedan dess var Erik fast. Han har genom åren hunnit arbeta med ett flertal olika plattformar även om Microsoft teknologi varit det stora fokuset. Tekniken har varit den röda tråden genom Eriks karriär men intresset för människan har alltid varit otroligt stort. Att arbeta kundnära, att se andra utvecklas och att kunna bidra till någon annans utveckling är något han verkligen brinner för, oavsett om det handlar om kunder eller medarbetare. Detta var avgörande delar att kunna få kombinera i valet av att påbörja en anställning hos iBiz Solutions och idag en nyckelfaktor till varför han brinner för sin uppgift.

“När jag tackade “ja” till jobbet på iBiz var min intention att fokusera på en roll med tekniskt djup, jag visste att den möjligheten fanns inom bolaget och var väl medveten om iBiz spetskompetens inom integration. Men när möjligheten till att få ett kontorsansvar och senare också en teamchefsroll dök upp kunde jag inte tacka nej. Ledarskapsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och att i dessa roller kunna få kombinera det mänskliga med det tekniska var en “perfect match”, berättar Erik.

Att lyssna på individen och att ha rätt person på rätt plats har ett stort värde ur många avseenden; både för att personen ska trivas här och nu, men också för att fortsätta utvecklas i det långa loppet.

Rollen som konsultchef och vägen hit

I sin nya roll som Konsultchef har Erik det övergripande ansvaret för beläggningsplaneringen och att där säkerställa att vi har rätt person på rätt plats i de olika projekten. Samarbete är en viktig faktor där allt från kund och konsulter till teamchefer och säljare ofta är med i den dagliga dialogen. Utöver detta är Erik också en drivande kraft i att utveckla verksamheten, iBiz ramverk och metodiker. “Just bredden i rollen och möjligheten att kunna påverka i både stort och smått är väldigt givande”, förklarar Erik.

“Respektive individs arbetsvardag är så otroligt viktig då vi spenderar många timmar här. Att lyssna på individen och att ha rätt person på rätt plats har ett stort värde ur många avseenden; både för att personen ska trivas här och nu, men också för att fortsätta utvecklas i det långa loppet. Det är viktigt för mig att skapa engagemang och driv som genererar positiva effekter både för individen och för bolaget. iBiz Solutions är ett bolag som verkligen bryr sig om den anställde och vi jobbar hela tiden för att saker ska bli bättre.

Tack Erik

Vi tackar för möjligheten att lära känna dig närmare Erik och önskar dig stort lycka till i din nya tjänst!

Just nu söker iBiz Consulting Services ytterligare kollegor i både Sverige och Norge, spana gärna in dem och våra andra lediga tjänster som ligger ute just nu om du likt Erik är intresserad av en karriär inom iBiz Solutions!

Lediga tjänster Consulting Services

Dela: