Personporträtt: Jack Jungeblad

Från högvakten till iBiz Solutions AIM-team! Säg hej till vår kollega Jack Jungeblad och få en inblick i vem han är och hur hans väg till att bli Integration Maintenance Specialist på iBiz Solutions har sett ut.

Jack tillhör vårt Karlstadkontor där han arbetar som Integration Maintanence Specialist i Support- & förvaltningsteamet AIM sedan ca 3 år tillbaka. Som liten drömde Jack om att bli stridspilot, en dröm som ledde honom till en karriär inom Försvarsmakten innan han slutligen hittade “hem” till oss på iBiz. Vi hoppas därför att förvaltningen av våra kunders allra mest kritiska integrationer bjuder på tillräckligt mycket adrenalin för att substitutet här ska ses som fullgott! Jack, vi ser fram emot att lära känna dig mer!

Vägen in på iBiz

“Förutom att bli stridspilot har jag aldrig haft någon tydlig dröm om vad jag ville bli som vuxen. Jag gjorde därför ett försök med att komma in på utbildningen men då det inte lyckades valde jag ändå en tjänst inom Försvarsmakten, dock markbaserad där högvakten i Stockholm förstås är ett roligt minne. Där blev jag kvar några år och fick även utlopp för mitt stora IT-intresse genom att hjälpa kollegor med försvarets interna IT-system. När det sedan blev dags för nästa steg i livet var valet om att plugga IT självklart och med rötterna i Värmland hamnade jag på Karlstads Universitet”, berättar Jack.

Att Jack brinner för IT och teknik råder det inga tvivel kring men intresset för just iBiz Solutions kom från något annat. “Det som fångade mitt intresse när jag en dag såg en annons från iBiz Solutions var fokuset på människan, på kulturen och på kunden snarare än på teknik, utbildning och erfarenheter. När jag sen sökte jobbet tog det inte mer än en timme innan chefen ringde upp och vi hade bokat en intervju som uppenbarligen gick bra”.

Även fastän vi har växt kraftigt de senaste åren så finns samma värderingar kvar i bolaget och viljan till att utveckla människan lever vidare!

Rollen som Integration Maintenance Specialist

Jack inledde sin anställning som Junior Integration Maintenance Specialist och fick där lära sig grunderna i incidenthantering och operations-verksamheten men fick snabbt ett större ansvar. “Jag fick tidigt ett utökat förtoende i våra kundleveranser och med tiden också helhetsansvaret för flera av våra större kunder, något som bidragit till en brant utvecklingskurva.. Idag har jag en mer senior konsultroll och ansvarar internt också för vårt loggnings- och övervakningssystem Nodinite. Jag är otroligt glad över att jag följde magkänslan den där dagen när jag först såg annonsen. Även om vi har växt kraftigt de senaste åren så finns samma värderingar kvar i bolaget idag och viljan till att utveckla människan lever vidare”.

Vi som dagligen får möjlighet att arbeta med Jack och där ta del av hans härliga energi och engagemang smittas verkligen och ser hur han brinner för uppgiften. Men hur ser då vardagen inom iBiz AIM egentligen ut? Jack berättar vidare; “På både gott och ont så är vardagen väldigt varierad och dynamisk. Man vet aldrig vad som riktigt väntar och ibland kan det vara svårt att hänga med i svängarna, speciellt för en person som mig som gillar att ha ordning och struktur. Men det är också tjusningen! Att få utvecklas på så många olika plan samtidigt som teamet alltid finns där och backar upp när det behövs. Vi har en väldigt hög tillit till varandra och är måna om att alla ska må bra och ha kul tillsammans. Det är viktigt!”

Tack Jack!

Vi tackar för möjligheten att lära känna dig närmare Jack!

Just nu söker iBiz AIM ytterligare en Integration Maintenance Specialist, spana gärna in den eller någon av våra andra lediga tjänster som ligger ute just nu om du likt Jack är intresserad av en karriär inom iBiz Solutions!

Integration Maintenance Specialist till Karlstad

Dela: