Sebastian Salomonsson – från iBiz Academy till Lösningsarkitekt

Under studietiden visste Sebastian knappt vad integration var för något, men en företagspresentation från iBiz Solutions förändrade allt. Idag är Sebastian nybliven Lösningsarkitekt och karriärskurvan sedan skolbänken har gått spikrakt uppåt. Säg hej till Sebastian och lyssna till hans resa som startade genom iBiz Academy.

Som nybliven Lösningsarkitekt på iBiz Solutions har Sebastian en dynamisk vardag där han som kundansvarig leder integrationsleveransen för ett europeiskt storbolag med verksamhet över 11 länder. Nya innovationer och digitaliseringsinitiativ som alla innefattar systemintegration kombineras och optimeras tillsammans med den IT-legacy som agerar bas för att verksamheten ska drivas framåt.

Men till att styra den här typen av omfattande integrationsleveranser ligger det också hårt arbete och tydliga målsättningar där Sebastian har gått hela vägen från nyexad akademist till att numera kunna titulera sig som Lösningsarkitekt.

Vägen in på iBiz

Sebastian är civilingenjör med inriktning datateknik från Karlstads universitet. Teknikintresset har alltid varit starkt men att det skulle bli just integration var inte lika självklart. “Under min studietid visste jag knappt vad integration var för något men då iBiz en dag var på plats och höll en presentation för min klass väcktes ett intresse. Sen gick allting fort! Redan innan examen var anställningsavtalet signerat och våren 2017 påbörjades anställningen genom iBiz Academy, berättar Sebastian.

Att få börja sin anställning genom iBiz Academy var en trygghet. Där fanns en stabil struktur och ett bra nätverk, både genom programmet och kollegorna som var väldigt hjälpsamma genom hela den första tiden när man själv var ny och ibland lite osäker“, fortsätter Sebastian.

Sedan starten har Sebastian fått mer och mer ansvar i sina uppdrag och sedan januari 2020 har han varit kundansvarig och därmed ansvarat för leverans och framdrift i samarbetet. Som mångårig integrationsutvecklare har Sebastian också byggt ett brett kunnande inom den hybrida integrationsvärlden där han behärskar BizTalk likväl som Azure och ofta utmanas i att kombinera fördelarna mellan de olika plattformarna.

Jag trivs väldigt bra med att få ett helhetsperspektiv hos kunden och att ansvara för både nya, stabilare lösningar och kontinuerligt förbättringsarbete. Det är väldigt givande att få ta större plats som konsult och se resultat växa fram. När kunden är nöjd märker jag att fler och fler hör av sig och vill ha min hjälp – det är fantastiskt kul!

Rollen som Lösningsarkitekt

Sebastian är en av iBiz medarbetare som gjort resan mot att bli lösningsarkitekt. Detta har länge varit ett mål och tillsammans med sin chef har Sebastian lagt upp en långsiktig plan som han kontinuerligt arbetat mot. Att bli Lösningsarkitekt hos iBiz Solutions ställer höga krav och arkitektresan som Sebastian har gjort innefattar en stor del intern utbildning som varvar workshops och övningar med seminarier, självstudier och certifieringar. Allt för att stå redo i utmaningen med att leda och styra digitaliseringssatsningar hos några av Nordens största bolag.

Ny teknik i all ära men utan våra stabila way of workings och best practises skulle det vara svårt att leverera lösningar på den höga nivå som vi gör inom iBiz. För mig som arkitekt känns det tryggt och strukturerat att kunna luta sig mot”, berättar Sebastian.

Det finns ett konstant växande behov av integration ute bland verksamheter så det finns alltid något nytt att lära. Något som givetvis är ett plus för oss som gillar att jobba med ny teknik,” förklarar han vidare.

Avslutningsvis vill Sebastian också passa på att lyfta kollegorna. “Kollegorna och sammanhållningen är guld värda. Det är så skön energi bland medarbetarna vilket smittar av sig. Vi får varandra att växa i en omtänksam miljö där jag har vänner både på och utanför arbetstid”.

Tack Sebastian!

Sebastian, vi tackar för att vi fick lära känna dig närmare och ta del av din resa från iBiz Academy till Lösningsarkitekt.

iBiz Academy 2022

I juni 2022 startar vårt nästa Academy-program.

Läs mer och ansök!


Dela: