Kundcase – Løvenskiold

Med en 350-årig historia är det familjeägda företaget Løvenskiold ett av Norges mest välkända. Bolaget förvaltar skog och fastigheter men för den breda massan är det förmodligen genom koncernbolaget Løvenskiold handel och varumärket Maxbo man syns mest. Här bedrivs bygghandel med över 60 varuhus och en populär e-handel för både privat- och företagsmarknad. För iBiz Solutions är Løvenskiold en av våra äldsta norska kunder och tillsammans har vi gjort resan från en on-prem plattform till den hybrida Azure-världen vilket tidigt uppmärksammades av Microsoft i ett globalt referenscase. Läs mer om vårt samarbete här.

Bakgrund

Då iBiz inledde samarbetet med Løvenskiold var det som integrationspartner primärt på BizTalk-plattformen. Detta var innan någon pratade Azure och “Cloud First strategier”. Som ni förstår har vi jobbat ett tag tillsammans och vilken spännande resa det har varit. Från att ha bistått runt arkitektur och utveckling på BizTalk har vi fått vara med på migreringsresan mot Azure och etableringen av den idag hybrida integrationsplattformen. Consulting Services har stått för utvecklingsresurser medan vårt förvaltningsteam säkerställer stabilitet och driftsäkerhet runt plattformen.

Just migreringen mot den hybrida världen är något vi som integrationspartner har jobbat mycket med de senaste åren. Bygghandeln Maxbo var tidiga ut med e-handel för den privata marknaden och en tydlig omni channel lösning där butik integrerades med webshop och priser, beställningar och upphämtning syncades sömlöst. Det som däremot inte var lika självklart var den professionella marknaden med B2B-kunder som köpte byggmaterial från Maxbo. Det var här vår gemensamma resa mot Azure påbörjades.

Från att ha servat sina B2B-kunder “face-to-face” och värnat det personliga mötet förstod bolaget att det här fanns möjlighet till både effektiviseringar och framförallt ökat kundvärde. iBiz involverades som integrationspartner för att etablera en B2B-portal som kunde förbättra affären.

We couldn’t have done this without iBiz suggesting the Azure alternative, iBiz consultants are skilled in integration work so that today we are using BizTalk Server and Microsoft Dynamics AX to their full capabilities. With a sophisticated cloud-based pricing model and architecture, the hybrid integration platform is the beginning of a whole new era of B2B e-commerce at Løvenskiold Handel.

Per Ringnes, IT Architect

Lösning

Till skillnad från B2C-plattformen krävde den nya B2B-lösningen utökad komplexitet. En B2B kund kan ha flera beställare, olika kreditgränser. kundspecifika rabatter och projektdimensioner. Kunder med hundratals olika projekt med unika avtal behöver kunna hanteras. Detta innebar i praktiken miljontals olika prisvarianter vilka hade skapat en flaskhals om de likt B2C-delen hade lagts in i ERP-systemet och sedan integrerats med e-handelsplattformen via BizTalk.

För att komma runt problematiken etablerades en hybrid integrationsplattform där vi med hjälp av API Management, Azure App Services och Table Storage byggde länken mellan ERP och e-handelsplattformen. Alla prisförfrågningar som kommer in från kunderna hanteras denna väg och och vi undviker då att ERP-systemet överbelastas. När ordern väl är färdigställd skickas informationen genom BizTalk bakom brandvägen i ett format som kan konsumeras av ERP.

Lösningen har inneburit en stor konkurrensfördel gentemot andra aktörer och genererat hundratals nya kunder för Løvenskiold handel. Att snabbt kunna svara upp med aktuella priser på inkommande förfrågningar gör både kunderna nöjdare och Maxbo kommer till fler och snabbare orderavslut.

Att kunna dra nytta av fördelarna både on-prem och i molnet har här varit en avgörande nyckel för framgången. Sedan detta projekt etablerades har vi byggt vidare med fler integrationer och API:er, både i BizTalk och Azure, ständigt övervakade av iBiz AIM.

Tack för förtroendet

Vi är stolta och glada över vårt långtgående samarbete med Løvenskiold och ser fram emot nästa steg på den fortsatta digitaliseringsresan.

Funderar du på att migrera från on-prem till Azure?

Vi skapar förändrings- och förvaltningsbar systemintegration, och hjälper dig till en tryggare och enklare integrationstillvaro. Kontakta oss gärna för rådgivning.

Dela: