Kundcase – LKAB

Luossavaara-Kiirunavaara AB, mer känt som LKAB, är ett av Sveriges äldsta industriföretag. Bolaget har ca 4500 medarbetare utspridda över 12 länder och bryter idag ca 80% av all järnmalm inom EU vilket gör dem till Europas största producent. Hållbarhet är kärnan i affären och där spelar innovation, teknik & digitalisering en avgörande roll. iBiz Solutions har varit LKAB:s integrationspartner sedan 2012, läs mer om vår gemensamma digitaliseringsresa.

Bakrund

Att åren springer snabbt kan vi lugnt konstatera, att vi på iBiz Solutions samarbetat med LKAB i över 10 år låter nästan galet. Men det går fort när man har roligt och trivs tillsammans, och det gör vi sannerligen med IT-teamet på LKAB. Vårt samarbete inleddes då LKAB skulle upphandla tjänsten för att etablera ett Integration Competence Center (ICC), en enhet för att driva området integration framåt. Innovation, nyutveckling men också stabilitet och förvaltningsbarhet var viktiga parametrar för LKAB. iBiz Solutions hade med sin tydliga nisch mot integration på Microsoftplattformen och kombinationen av arkitektur, projektledning och utvecklingskompetens från Consulting Services tillsammans med ett starkt förvaltningserbjudande genom AIM en passande helhet.

“Tjänsterna som iBiz Solutions tillhandahåller ger oss kontroll över våra integrationer och insyn i hur vår miljö verkligen fungerar. Den sänker våra förvaltningskostnader och pushar oss mot ständig förbättring, en framgångsfaktor för våra integrationssatsningar.

Det är en enorm trygghet att ha en specialistorganisation med hög kompetens som tar hand om våra integrationer utan att vi hamnar i ett personberoende till ett fåtal.”

Jonas Esko, IT manager, LKAB

Lösning

Sedan 2012 har vi hunnit utveckla och driftsätta över 200 integrationer. Allt från interna system och processer som ska kunna kommunicera till externa lösningar och nya innovationer. Just helheten har varit en framgångsfaktor, att utvecklingsteam har jobbat nära förvaltning men också att LKAB tydligt definierat hur integrationer ska byggas genom den centrala plattformen.

Idag bemannar iBiz fortsatt teamet med arkitekt och utvecklare samtidigt som förvaltningsteamet jobbar nära intern IT. LKAB har ett komplett förvaltningsåtagande med full insyn i hur väl deras integrationslösningar fungerar, vilka som genererar incidenter och hur dessa har lösts. Förvaltningstjänsten bidrar även med proaktivitet genom att integrationsmiljön övervakas och incidenter kan hanteras innan de påverkar verksamheten. Dessutom ett kontinuerligt förbättringsarbete som förebygger förekomsten av återkommande problem och driver mot allt färre incidenter och lägre kostnader trots ett ökat antal driftsatta integrationer.

Tack för förtroendet

Vi är glada och stolta över vårt långtgående samarbete med LKAB och ser fram emot att vara en fortsatt del av er resa – mot förbättrad hållbarhet genom digital transformation!

Vi kan systemintegration

Vi skapar förändrings- och förvaltningsbar systemintegration, och hjälper dig till en tryggare och enklare integrationstillvaro. Kontakta oss gärna för rådgivning.

Dela: