Kundcase – Olav Thon Gruppen

År 1950 köpte grundaren Olav Thon den första fastigheten på Karl Johans gate i Oslo, en investering som var den första av många. Med drygt 10 miljarder i omsättning och 3000 medarbetare är Olav Thon Gruppen idag en av Norges ledande aktörer inom fastighet, hotell & köpcentrum. iBiz Solutions har varit integrationspartner sedan 2016 och varit med på resan från strategi och plattformsetablering till att idag utveckla och förvalta en mängd viktiga integrationer genom den centrala integrationsplattformen. Ta del av resan här.

Bakgrund

I en bransch känd för stabilitet och långsiktighet är digital transformation inte alla gånger det första man associerar till, men som den ledande aktör Olav Thon Gruppen är står det tydligt att digitalisering är en framgångsfaktor för att vara konkurrenskraftig både idag och imorgon. När iBiz och Olav Thon Gruppen inledde sitt samarbete 2016 fanns ingen integrationsplattform etablerad utan integrationer utvecklades punkt-till-punkt. För ett bolag i ständig tillväxt, liksom IT-landskapet, såg man behovet av att arbeta mer strukturerat med systemintegration.

Som ett första led i samarbetet genomfördes en Integration Framework Workshop för att skapa en rättvisande bild över nuläget och identifiera fokusområden framåt. Sedan dess har integrationsresan fortlöpt.

“Ibiz er den perfekte partner i vårt integrasjonsarbeid. Høyt kunnskapsnivå, gjennomtenkte prosesser og ikke minst fantastisk service gir oss som kunde trygghet og stabilitet. At vi i tillegg kan ha full kontroll over trafikken via Nodinite er en super bonus”, berättar Kristin Birkeland, Senior Advisor IKT.

Lösning idag

Sedan den där första workshopen har mycket hänt. Idag har Olav Thon Gruppen en integrationsplattform etablerad och en tydlig strategi för hur bolaget ska arbeta med integration, både vid nyutveckling och förvaltning. iBiz Solutions har under årens lopp stöttat med resurser från alla våra affärsområden; CS, AIM & OnDemand. Consulting Services (CS) har varit involverade i flertalet både större och mindre utvecklingsprojekt där arkitekter och utvecklare arbetat nära Olav Thon Gruppens IT-team och andra externa leverantörer. AIM förvaltar plattformen där vi idag har proaktiv övervakning genom Nodinite som ger oss ett bra stöd i vardagen. Sedan snart två år tillbaka nyttjar Olav Thon Gruppen också vår tjänst OnDemand där internt integrationsansvarig i nära dialog med iBiz OnDemand-koordinator planerar och bygger nya integrationer.

Tack för förtroendet!

För oss på iBiz Solutions är det långsiktiga samarbetet med Olav Thon Gruppen verkligen något vi är stolta över. Ett bolag med en fantastisk historia men som ständigt också blickar framåt. Vi är glada över att få vara en del av er resa!

Dela: