Maria Andersson – från iBiz academy


Specialisering inom integration

Maria Andersson är Integration Consultant på iBiz Solutions. Hon tog examen på Karlstads universitet för två år sedan och fick en anställning redan innan hon avslutade sina studier. Integration var något hon tyckte lät väldigt intressant och back-end utveckling lockade henne till att söka sig till iBiz Solutions.

“Jag studerade webbutveckling på KAU men kände att det var inte riktigt det jag ville jobba med. När jag genom en slump kom i kontakt med iBiz lät integration verkligen spännande och jag kände att – nu har jag chansen att specialisera mig”, säger Maria.  

Maria Andersson

iBiz Academy – skarpa projekt

Under första halvåret fick Maria delta i iBiz Solutions Academy program. Programmet innebär att du från början blir tilldelad en kund i ett skarpt projekt och att du har en handledare som hjälper och stöttar dig längs vägen.

“Att redan från början bli tilldelad en kund kändes både lite läskigt men också riktigt kul. Det kändes bra att få göra nytta och tillföra någonting. I och med utbildningsprogrammet blir förväntningarna att prestera inte lika höga och det kändes skönt”, understryker Maria.

Under utbildningsprogrammet fick Maria, tillsammans med flertalet andra, besöka några av iBiz Solutions kontor och kunder. De besökte iBiz Solutions i Oslo, Stockholm samt Gävle där de hälsade på kollegor och några utvalda kunder för att få en överblick över helheten.

“Vi är ett ganska litet bolag som är utspridda och det kändes verkligen bra att få träffa alla. Att få delta i utbildningsprogrammet är guld värt! Och vi fick också en väldigt bra sammanhållning i gruppen”, säger Maria med ett leende.


Utmanande och utvecklande arbetsuppgifter

Under de senaste två åren har Maria fått möjlighet att jobba med olika kunder och utvecklat sig inom flertalet områden.

“När jag började på iBiz deltog jag i ett migreringsprojekt där vi flyttade över en hel miljö från Biztalk 2013 till den nya versionen BizTalk 2016. Det var ett omfattande projekt som var väldigt lärorikt för mig att börja med inom integration. Efter mitt första år utökade jag med fler kunder och därigenom har jag lärt mig att planera min tid, bolla mellan olika kunder samt lära mig om de båda plattformarna vi arbetar med, BizTalk och Azure”.

Maria har utvecklats främst inom utveckling, i kodspråk som hon inte jobbat med förut så som XSLT och C#. Hon har även utvecklats mycket inom kommunikation, att kommunicera med kunder i skrift och i tal samt prata engelska i stora grupper.

Den bästa arbetsplatsen någonsin

Att Maria verkligen tycker om sin arbetsplats är tydligt. Hon påpekar att måndagsångesten är som bortblåst och vill lyfta fram att det är ett så härligt gäng att arbeta med.

“Det låter nästan lite klichéartat, men jag vet att jag inte är den enda på iBiz Solutions som tycker att det är den bästa arbetsplatsen någonsin att arbeta på. Det är många som känner som mig och det är så kul tycker jag. Att alla trivs märks så väl!”

Vad är det bästa med att jobba på iBiz?

  • Det allra bästa med att jobba här är kollegorna helt klart! Man kan prata med alla och vi har väldigt roligt tillsammans.
  • Vi hjälper varandra! Det är så vi jobbar och det är värdefullt att vi tar oss tid att hjälpa varandra.
  • Chansen att utvecklas. Våra chefer tar sig tid och lyssnar till oss medarbetare. Vi har en dialog om vad vi anställda vill utvecklas vidare inom och sätter tillsammans upp en plan för att nå nya mål”.

Vad skulle du säga till den som är nyfiken på ett jobb hos iBiz?

Sök så får du chansen att jobba på världens bästa arbetsplats! För det är precis vad det är! Du får jobba med kul projekt och härliga kollegor.

Maria Andersson | Från iBiz Academy


Bild på Madeleine Leo

Madeleine Leo

Talent Acquisition Partner

Bygg din framgångsrika karriär hos oss

Är du intresserad och vill veta mer om dina karriärsmöjligheter hos oss? Bra! Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med talangfulla personer som brinner för att utveckla marknadens bästa integrationslösningar.

Ta gärna en första kontakt med Madeleine!