Sebastian Salomonsson – från iBiz Academy


Specialisering inom integration

Under studietiden visste Sebastian knappt vad integration var för något, men en företagspresentation från iBiz Solutions förändrade allt. Idag är Sebastian Lösningsarkitekt inom affärsområdet Consulting Services och karriärskurvan sedan skolbänken har gått spikrakt uppåt. Säg hej till Sebastian och lyssna till hans resa som startade genom iBiz Academy.

Som Lösningsarkitekt på iBiz Solutions har Sebastian en dynamisk vardag där han idag som kundansvarig leder integrationsleveransen för ett europeiskt storbolag med verksamhet över 11 länder. Nya innovationer och digitaliseringsinitiativ som alla innefattar systemintegration kombineras och optimeras tillsammans med den IT-legacy som agerar bas för att verksamheten ska drivas framåt.

Men till att styra den här typen av omfattande integrationsleveranser ligger det också hårt arbete och tydliga målsättningar där Sebastian har gått hela vägen från “nyexad” akademist till att numera kunna titulera sig som Lösningsarkitekt.

Sebastian Salomonsson

iBiz Academy – vägen in

Sebastian är civilingenjör med inriktning datateknik från Karlstads universitet. Teknikintresset har alltid varit starkt men att det skulle bli just integration var inte lika självklart. “Under min studietid visste jag knappt vad integration var för något men då iBiz en dag var på plats och höll en presentation för min klass väcktes ett intresse. Sen gick allting fort! Redan innan examen var anställningsavtalet signerat och våren 2017 påbörjades anställningen genom iBiz Academy, berättar Sebastian.

Att få börja sin anställning genom iBiz Academy var en trygghet. Där fanns en stabil struktur och ett bra nätverk, både genom programmet och kollegorna som var väldigt hjälpsamma genom hela den första tiden när man själv var ny och ibland lite osäker“, fortsätter Sebastian.

Sedan starten har Sebastian fått mer och mer ansvar i sina uppdrag och sedan januari 2020 har han varit kundansvarig och därmed ansvarat för leverans och framdrift i samarbetet. Som mångårig integrationsutvecklare har Sebastian också byggt ett brett kunnande inom den hybrida integrationsvärlden där han behärskar BizTalk likväl som Azure och ofta utmanas i att kombinera fördelarna mellan de olika plattformarna.


Utmanande och utvecklande

Sebastian är en av iBiz medarbetare som gjort resan mot att bli lösningsarkitekt. Detta har länge varit ett mål och tillsammans med sin chef har Sebastian lagt upp en långsiktig plan som han kontinuerligt arbetat mot. Att bli Lösningsarkitekt hos iBiz Solutions ställer höga krav och arkitektresan som Sebastian har gjort innefattar en stor del intern utbildning som varvar workshops och övningar med seminarier, självstudier och certifieringar. Allt för att stå redo i utmaningen med att leda och styra digitaliseringssatsningar hos några av Nordens största bolag.

Ny teknik i all ära men utan våra stabila way of workings och best practises skulle det vara svårt att leverera lösningar på den höga nivå som vi gör inom iBiz. För mig som arkitekt känns det tryggt och strukturerat att kunna luta sig mot”, berättar Sebastian.

Vad är det bästa med att jobba på iBiz?

  • Det finns ett konstant växande behov av integration ute bland verksamheter så det finns alltid något nytt att lära. Något som givetvis är ett plus för oss som gillar att jobba med ny teknik
  • Kollegorna och sammanhållningen är guld värda. Det är så skön energi bland medarbetarna vilket smittar av sig. Vi får varandra att växa i en omtänksam miljö där jag har vänner både på och utanför arbetstid

Vad skulle du säga till den som är nyfiken på ett jobb hos iBiz?

Sök så får du chansen att jobba på världens bästa arbetsplats! För det är precis vad det är! Du får jobba med kul projekt och härliga kollegor.

karriär ibiz


Bygg din framgångsrika karriär hos oss

Är du intresserad och vill veta mer om dina karriärsmöjligheter hos oss? Bra! Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med talangfulla personer som brinner för att utveckla marknadens bästa integrationslösningar.

Ta gärna en första kontakt med Madeleine!