Sebastian Salomonsson – från iBiz Academy till blivande lösningsarkitekt


Sebastian Salomonsson är Integration Specialist på iBiz Solutions. Han tog examen från Karlstads universitet 2017 och fick en anställning redan innan han avslutade sina studier genom iBiz Academy. När han studerade visste han knappt vad integration var men blev nyfiken att veta mer efter att iBiz presenterat sin verksamhet för hans klass.

”Att få börja sin anställning genom Academy var en trygghet. Man hade ett bra skyddsnät genom både programmet och kollegorna som var väldigt hjälpsamma genom hela den första tiden när man själv var ny och lite osäker”

Sedan starten har Sebastian fått mer och mer ansvar i sina projekt och sedan januari 2020 är han kundansvarig hos en av iBiz kunder inom Consulting Services. Projektet innebär både vidareutveckling av kundens BizTalk-miljö och ett tätt samarbete med vårt förvaltningsteam AIM vilket Sebastian trivs väldigt bra med.

”I det här projektet får jag verkligen utmanas och lära mig mycket nytt. Jag trivs väldigt bra med att få ett helhetsperspektiv hos kunden och att ansvara för både nya, stabilare lösningar och förbättringsarbete. Det är väldigt givande att få ta större plats som konsult och se det resultat som det ger. När kunden är nöjd märker jag att fler och fler hör av sig och vill ha min hjälp – det är fantastiskt kul!”

Sebastian är en av våra medarbetare som gör sin resa mot att bli lösningsarkitekt. Det har varit ett mål för honom länge och tillsammans med sin chef har han lagt upp en långsiktig plan i medarbetarsamtal och i olika projekt. Arkitektresan är en intern utbildning med workshops, uppgifter, seminarier och certifieringar med mera som syftar till att lägga grunden för arkitektrollen. Sebastians plan är att vara klar med allt under hösten 2021, vilket han ser fram emot. Han är otroligt glad över att ha fått möjligheten redan från starten i Academy att lägga sin plan för sin karriärsutveckling i bolaget, och att nu vara nära sitt mål!Vad är det bästa med att jobba på iBiz?

Kollegorna och sammanhållningen är guld värt! Det är så skön energi bland kollegorna som smittar av sig. Det finns så många möjligheter att utvecklas bara man själv vill! Vi får varandra att växa i en omtänksam miljö där jag har vänner både på och utanför arbetstid.

Att jobba med ny teknik inom integration. Det finns ett stort behov ute hos verksamheter och det växer hela tiden så det finns alltid något nytt att lära.

Ny teknik i all ära men utan våra stabila way of workings och best practises skulle det vara svårt att leverera lösningar på den höga nivå vi gör på iBiz. Det känns tryggt och strukturerat för mig som konsult vilket är en stor fördel!